Voorjaarsactie: 15% korting op onze hele collectie en gratis verzending van uw producten. Gebruik code: voorjaar

 

Van alles wat er om ons heen gebeurt wordt er 80 procent waargenomen door onze ogen. Afhankelijk van de activiteit neemt dit percentage toe of af. Tijdens het sporten is het zicht nog belangrijker omdat het daarbij om een prestatie gaat. Bij een balsport moet u bijvoorbeeld de bal goed kunnen zien, maar ook gaten in het gras kunnen herkennen waardoor blessures kunnen ontstaan. Om de tegenstander te snel af te zijn is het belangrijk om diepte te herkennen en bijvoorbeeld teamgenoten goed in de gaten te houden. Aangezien uw gewone zonnebril vaak niet geschikt is om ook mee te sporten is het belangrijk om te kijken naar een speciale sportbril. Er is niet één bril aan te wijzen die geschikt is voor iedere sport en daarom sommen we hier onder een aantal sporten op waarvoor een bepaalde sportbril vereist is.

 

Balsporten

Tijdens balsporten, zoals voetbal, tennis en hockey is zoals bovengenoemd de waarneming van diepte en bewegingen het belangrijkste waaraan de bril moet voldoen. Verder veroorzaken rondvliegende voorwerpen zoals tennis- en squashballen veel blessures aan de ogen en worden de ogen extra beschermd door de sportbril. Brillenpootjes die zich deels om de oren vormen blijven goed zitten tijdens het beoefenen van balsporten.

Mountainbiken en skaten

Tijdens deze sporten krijgt u naast de schadelijk uv-straling te maken met wind door de snelheden, insecten en opvliegende steentjes. Een gewone bril knelt vaak af of glijdt af, waardoor de bril niet comfortabel is om mee te sporten. Tijdens het dragen van een helm is het nog belangrijker dat de bril onder uw helm past en niet te hard tegen uw oren aandrukt. Om een val te voorkomen is het belangrijk om een contrastversterkende bril te dragen waardoor u bijvoorbeeld sneller problemen in het wegdek herkent. Tijdens het beoefenen van deze sporten kunt u gebruik maken van grijze glazen, die het licht enorm goed filteren.

 

Golfen

Bij golfen gaat het voornamelijk om nauwkeurigheid. Met name op de green, waar bij veel licht hoogteverschillen en diepte vaak lastig te herkennen zijn is het belangrijk om ook hier een goede sportbril te dragen. Een goede contrasterende zonnebril verbeterd het zicht en daarbij dus ook de prestaties. Gele brilglazen zorgen ervoor dat hoogteverschil wordt opgemerkt.

 

Waar vind ik de juiste sportbril?

Met name het feit dat sportbrillen zo flexibel, licht van gewicht en beschermend zijn, is het aan te raden om tijdens uw zomerse sportactiviteiten een goede, passende sportbril te dragen. Deze sportbrillen, voor iedere tak van sport zijn te vinden op de website www.sportglasses.nl.

 

Voorjaarsactie: 15% korting op onze hele collectie en gratis verzending van uw producten. Gebruik code: voorjaar