Hardlopen wordt nog leuker wanneer u kunt genieten van een mooi uitzicht, de geur van het bos of onderweg vogels en wilde zwijnen kunt spotten. In Nederland zijn er genoeg van deze mooie hardlooproutes te vinden. Wij zetten onze favorieten op een rijtje.

 

Dal van de Ruiten – Vlagtwedde (Groningen)

Wanneer u gaat hardlopen in Dal van de Ruiten kunt u genieten van het geluid van stromend water uit het beekdal en de vele vogels. U kunt er voor kiezen om de volledige route van 4,5 kilometer te lopen, of om voor de verkorte versie van 3,5 kilometer te gaan. Om bij te komen van uw inspanning kunt aan het einde van de route genieten van een hapje of een drankje bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.  

 

NP Dwingelderveld – Ruinen (Drenthe)

Houdt u wel van een uitdaging? Dan is de 13 kilometer lange route NP Dwingelderveld zeer geschikt voor u. Tijdens deze route maakt u een aantal klimmen en gaat u dwars over de hei wat een prachtig uitzicht oplevert.

Beverroute het Harderbos – Harderwijk (Gelderland)

Tijdens het hardlopen in het Harderbos komt u langs verschillende rivieren, beken en waterplassen. De kans is groot dat u hier beversporen als afgeknaagde bomen of glijoevers zult zien. Een glijoever is de rand van een beek of rivier waar weinig stroming is. De route is 9,5 kilometer lang.

Leuvenhorst – Harderwijk (Gelderland)

Een andere route gelegen in Harderwijk is de Leuvenhorst route van 7 kilometer. Deze route gaat dwars door het naald- en loofbos van Leuvenhorst. Met een klein beetje geluk ziet u onderweg wilde zwijnen.

Sprengenberg – Sallandse Heuvelrug (Overijssel)

Als u op zoek bent naar een route met stevige afdalingen en klimmen zit u goed met de 6 kilometer lange route Sprengenberg. Het indrukwekkende uitzicht over de heide zorgt voor een gevoel van vrijheid. Leuk weetje: dit heidegebied is de laatste leefplek van het korhoen in Nederland.

Nieuwkoopse Plassen – Nieuwkoop (Zuid-Holland)

Voor de ervaren hardlopers onder ons is er de 20,7 kilometer lange hardlooproute langs de Nieuwkoopse  Plassen. Deze route staat bekend om het drassige landschap, het zicht op de Westveense Polder en de Westveense Molen. Deze plassen hadden vroeger een natuurlijke aantrekkingskracht op kunstenaars, die de plassen graag naschilderen vanwege de mooie uitzichten.

 

Het enige wat u nodig heeft tijdens het hardlopen is een paar hardloopschoenen en natuurlijk een goede hardloopbril. Sportglasses heeft hardloopbrillen vanaf slechts €19,95. Veel plezier en succes tijdens het lopen!