U houdt ervan om in beweging te zijn. Om te sporten. De kick die u haalt uit hardlopen, fietsen, snowboarden of noem het maar op, is nergens mee te vergelijken. Om alles uit uzelf te halen op deze momenten is het van groot belang dat uw zicht uitstekend is. Zo weet u precies wat u doet, waar u heen gaat en worden eventuele ongelukken voorkomen. In deze blog zetten we de voordelen van een goede sportbril voor u uiteen.


Beschermt tegen opspattend vuil

Een goede sportbril beschermt uw ogen tegen opspattend vuil. Wanneer u een outdoor sport beoefent, bent u vast niet onbekend met het vuil dat u daar tegenkomt. Mountainbiken in de modder, softballen op het veld en het beklimmen van eeuwenoude bergen: allen activiteiten waarbij u best vies kunt worden. Uiteraard wilt u zich volop focussen op uw activiteit, en niet afgeleid worden door vuil in uw ogen. Geen zorgen, een goede sportbril beschermt u daartegen.


Geeft perfecte tinten weer

Al het licht bestaat uit elektromagnetische stralen van verschillende kleuren. De kleur van een dergelijke straal is afhankelijk van de golflengte. Wanneer al deze kleuren –violet, blauw, groen, geel, oranje en rood- worden gecombineerd, vormen zij samen wit licht. De juiste sportbril vermindert de mate waarop bepaalde golflengtes binnenkomen in het oog. Door deze selectieve toelating van kleuren worden schitteringen uit uw zichtveld verwijderd en wordt de contrastgevoeligheid verhoogd. U ziet scherper, duidelijker en prettiger: eigenschappen die u ongetwijfeld kunnen helpen om uw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.


Blokkeert UV straling

De zon zendt drie soorten straling uit. Allereerst is er infrarood straling: dit is de straling die zorgt dat het warm voelt. Ten tweede is er licht: het zichtbare zonlicht. Ten derde is er ultraviolette straling, ook wel UV-straling genoemd. Indien u uw ogen niet beschermt loopt u door deze UV-straling een verhoogd risico op cataract (staar) en maculadegeneratie (MD). De meeste zonnebrillen van sportglasses.nl beschermen dan ook 100% tegen UV-straling, waardoor u veiliger de wereld in kunt kijken.


Blijft uitstekend zitten

Reguliere zonnebrillen glijden vaak van uw neus wanneer u teveel beweegt of begint te zweten. Met een sportbril loopt u niet tegen dit probleem aan. Het montuur is zo ontworpen dat de bril perfect om uw hoofd valt en goed op zijn plek blijft zitten.

Al met al genoeg redenen om in uzelf en uw sportprestaties te investeren. Sportglasses.nl biedt een breed assortiment aan sportbrillen van de beste kwaliteit. Graag meer weten? Doe ons dan een belletje op 0031 (0)10 820 8767. We helpen u met plezier!