Natuurlijk is het belangrijk dat een bril goed zit en uw ogen beschermt tegen de zon. Maar, het is ook belangrijk dat u een montuur kiest die goed past bij uw gezichtsvorm. In dit blogbericht helpen wij u met het bepalen van uw gezichtsvorm en welke sportbril uw gezicht het beste laat uitkomen.

 

Een ovaal gezicht

Een ovaal gezicht kunt u herkennen aan de symmetrische vorm van het gezicht en een kin die smaller is dan het voorhoofd. Wanneer uw gezicht ovaalvormig is, heeft u het voordeel dat de meeste monturen u goed staan. Om uw gezichtsvormen nog meer te versterken kunt u het beste kiezen voor een rechthoekig montuur als de Sinner Cayo. Grote monturen kunt u beter vermijden.

Een vierkant gezicht

Wanneer uw jukbeenderen, uw voorhoofd en uw kaaklijn even breed zijn, heeft u een vierkante gezichtsvorm. Sportbrillen met ronde- of ovaalvormige glazen zoals de Swisseye Blizzard zullen u goed staan omdat deze uw gelaatstrekken verzachten. Brillen met een rechte onderkant kunt u beter vermijden.

.

Een rond gezicht

U kunt een rond gezicht herkennen aan de volle wangen en de ronde kin. Wanneer uw gezichtsvorm rond is raden wij u een rechthoekige bril als de Brunotti Cabo 1 aan om uw gezicht langer en slanker te maken. Grote, ronde monturen kunt u het beste vermijden omdat deze uw gezicht ronder maken.

 

 

 

Een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht kunt u herkennen aan het brede voorhoofd, de hoge jukbeenderen en de smalle kin. Wanneer u een hartvormig gezicht heeft, kunt u het best kiezen voor monturen die uw gezichtsvormen verzachten. Zo staan montuurloze brillen, ronde of cat eye modellen u goed. Voor een geschikte sportbril die bij uw gezichtsvorm aansluit kunt u denken aan de AGU Inceptor Photochroom. Brillen met veel decoratie aan de bovenkant van het montuur kunt u beter vermijden.

 

Een langwerpig gezicht

Wanneer u een hoog voorhoofd, hoge jukbeenderen en een lange neus heeft, heeft u een langwerpig gezicht. Sportbrillen met grote, hoekige monturen als de SwissEye Avenue staan u goed omdat deze brillen uw gezicht in balans brengen. Sportbrillen met kleine monturen kunt u beter vermijden.